Crediwire expanderar till Sverige med branschprofil i ledningen

Av
Jeanna Lindstedt
Det snabbväxande danska fintech-bolaget Crediwire expanderar nu till Sverige

I en tid präglad av snabb teknologisk utveckling och digitalisering är behovet av innovativa lösningar inom redovisningsbranschen mer påtagligt än någonsin. Crediwires lösning strukturerar och visualiserar bokföringsdata i realtid för löpande ekonomisk översikt och effektiv rapportering. Lösningen har mött stor framgång på den danska marknaden där fler än 15 000 SMEs redan använder plattformen. Crediwire tror nu på att hjälpa företag och redovisningskonsulter i Sverige att optimera processer för ekonomisk översikt och ökad rådgivning. Det här gör de genom att starta upp sitt svenska huvudkontor i Stockholm.

"Stolt och förväntansfullt tar vi steget in i Sverige tillsammans med branschprofilen Björn Nilsson som Head of Sales Accountants & SMEs Sweden. Han har en relevant bakgrund i både bank- och redovisningssektorn. Jag är bevisad om att Björn har de kompetenser som krävs för att driva utveckling med fokus på data, optimering och rådgivning. Vi har precis börjat och redan i full gång", berättar Mads Brix, CCO på Crediwire.

Läs intervjun med Björn Nilsson, Head of Sales Accountants & SMEs Sweden på Crediwire i Sverige, om möjligheterna och ambitionen. 

Crediwire grundades 2015 av Nicholas Meilstrup og Kasper Mullesgaard med motivationen att skapa bättre finansiella upplevelser. Crediwire har en spännande styrelse bestående av Jørgen Horwitz, Carsten Dyrup, Leif Husballe, Jens Sørensen och Jesper Theil. 

Att vara närvarande där det händer är nyckeln till att förstå och uppfylla de unika behoven på varje marknad. Genom att expandera till Sverige ser Crediwire fram emot att skapa en närmare relation till marknaden för att möta de specifika utmaningar och möjligheter som den svenska redovisningsbranschen står inför.

Björn Nilssons ord om branschen och etableringen i Sverige

Det är ingen nyhet att redovisningskonsulten fyller en stor roll i att hjälpa företagare att löpande analysera och förstå sin verksamhet för att ta bästa möjliga beslut. Innebörden av rollen blir ännu mer aktuell i samband med digitaliseringen och den ökade tillgången av data.

"Många små och medelstora företag drivs av passionerade entreprenörer som inte alltid har tiden, resurserna eller kunskapen att löpande mäta och förstå sitt bolag för att ta de bästa ekonomiska besluten. Där fyller redovisningskonsulten en stor roll", påpekar Björn.

Det här har länge stått på agendan och likaså branschens syn på att redovisningskonsulten behöver ta sig an en allt mer rådgivande roll. Den stora frågan vi bör ställa oss är hur vi gör möjligheten till verklighet. Data och rådgivning är viktiga delar i svaret på det. 

"Med Crediwires sammanställning av kundföretagens realtidsdata så hjälper vi redovisningskonsulten och företagare där vi underlättar arbetet att mer frekvent och proaktivt kunna analysera verksamheten och på så sätt ta klokare och bättre affärsbeslut. Till syvende och sist handlar det om att skapa bättre och mer välmående företag. - Branschen har länge pratat om att man behöver bli mer konsultativ och med Crediwire finns den möjligheten", säger Björn och fortsätter: 

"När jag inledde dialogen med Crediwire blev det tidigt tydligt att man har skapat en lösning med fantastisk potential att göra skillnad på riktigt. Detta tillsammans med teamet bakom gjorde att det var ett ganska enkelt beslut att börja samarbeta".

Vad är ambitionen?

"Vår ambition är att Crediwire ska bli en naturlig del i samarbetet mellan redovisningskonsulter och deras kunder – och på så sätt skapa bättre och mer välmående företag", avslutar Björn.

I en tid där teknologisk utveckling och ökad tillgång till data skapar nya horisonter är det klart att redovisningskonsultens roll utvecklas för att hjälpa företag att navigera. Med en vision om att forma en framtid där kunskap och data går hand i hand, är Crediwire redo att spela en viktig roll i att bygga starkare företag i Sverige.

Boka ett möte med Björn Nilsson här om du vill höra mer om vad Crediwire kan göra för dig.